E-Ticaret, Pazaryeri

Trendyol’da Nasıl Mağaza Açılır?

Yükleniyor..

Trendyolda nasıl mağaza açılır.

TRENDYOLDA NASIL MAĞAZA AÇILIR?

Yeni nesil tüketim davranışlarına uyum sağlamak için hem üreticiler hem de satıcılar e-ticarete yönelmeye devam ediyor. Pazaryerlerinin tüm dünyadaki etkisi ve potansiyeli de oldukça cezbedici. Peki Türkiye’de e-ticarete yeni başlayan biri olarak Trendyol’da mağaza açmak fikrine ne kadar yakınsınız? Merak ediyorsanız Trendyol’da nasıl mağaza açılır hep birlikte inceleyelin!

Trendyol mağaza açma

Trendyol, bünyesinde satıcı olmak isteyen işletmelere önemli fırsatlar sunmakta. Açık ara Türkiye’nin en büyük ve en popüler pazaryeri olan Trendyol’daki bu fırsatlar sayesinde işletmeler kendi satış sitelerini kurmanın yanında bu isim altında da var olmak istiyor. Fiziki mağazası bulunan satıcılar, internet üzerinden satış yapabilecekleri en büyük pazar yeri platformu olan Trendyol’un trafiğini baş döndürücü buluyor. E-ticarete adım atmış olan girişimciler ve işletme sahipleri için Trendyol’da satıcı olarak mağaza açmak da geniş kitlelere ulaşabilmenin en kolay yollarından biri olarak görülüyor.
Satıcıların ürünlerini Trendyol aracılığı ile satmalarını sağlayan bu mağaza sistemine girebilmeleri için atmaları gereken adımlar ise kısaca şu şekilde özetlenebilir:

• Şirket kurma,
• Mağaza açılışı için başvuru yapma,
• İstenilen belgeleri sisteme yükleme,
• İstenilen belgeleri kargo ile gönderme,
• İlk ürün girişi yapma.

Trendyol, bireysel veya kurumsal olarak ticaret ağını genişletmek isteyen girişimcilere ve işletmelere bünyesinde satıcı olabilmeleri konusunda birçok önemli kolaylık sağlamakta. Satıcılar internet sitesi üzerinden yapılan başvuru işlemleri sonrasında, yaptıkları tüm satış işlemlerini rahatlıkla takip edebilmekte.
Trendyol’da yapılan tüm satış üzerinden fatura kesilmesi için, bir şirketinizin olması zorunlu. Başvuru sürecinde Trendyol satıcısı olmak için giriş yapıldıktan sonra otomatik olarak bilgi ve belge girişi sayfasına yöneltilirsiniz. Bu aşamada şirket, satış ve operasyon, adres, iletişim ve ödeme bilgileri girilerek onay verilerek, ardından mağaza açılışı için bazı belgelerin sisteme yüklenmesi istenir.
(H2)Trendyol’da mağaza açılışı için hangi belgeler istenir?
Bu belgeler şunlardır:
• Vergi levhası,
• Satıcı üyelik sözleşmesi,
• İmza sirküleri,
• Ticari sicil gazete faaliyet belgesi.
Eğer belgelerinizle ilgili bir eksik ya da yanlış yoksa mağaza açma işleminizi finalize edersiniz. Artık Trendyol paneli üzerinden ürünlerinizi eklemeye başlayabilirsiniz.
Trendyol kendi e-ticaret altyapısına sahip olduğundan, mağaza hizmetinden faydalanabilmek için satıcıların ayrıca altyapıya ihtiyaçları bulunmaz. Yapılan tüm satış işlemleri Trendyol altyapısı ile yapılır. Mağaza sahiplerinin e-ticaret sitesine sahip olması gerekmez. Satıcının bir e-ticaret sitesi varsa, entegrasyon ile ürünlerini Trendyol’a rahatlıkla aktarabilir. Mobil uygulamayı tüm müşteriler Google Play Store ve Apple Store’dan Trendyol Satıcı Paneli adıyla telefonuna indirebilir.

trendyol e-ticaret

Trendyol’da Komisyon Oranları Neler?

Trendyol’daki komisyon oranları %5 ile %25 arasında farklılık gösterir. Milyonlarca ziyaretçisi ile bu dev pazaryerinin en çok merak edilen ürün kategorilerindeki komisyon oranları şu şekildedir:
Aksesuarlar %11 ve %25 arası, giyim %17 ve %20 arası, Kişisel bakım ve kozmetik alanı %5 ile %17 arası, elektronik ise %6 ile en yüksek oran olan %25 arasındadır.

 

Detaylı trendyol komisyon oranlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puan / 5. Oy sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

14 Gün Ücretsiz Deneme ile
Hemen E-ticarete Başla

Yorum yapılmamış
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Benzer Yazılar