E-Ticaret, Pazaryeri

Hepsiburada’da Nasıl Mağaza Açılır?

Yükleniyor..

HEPSİBURDA’DA NASIL MAĞAZA AÇILIR?

Kendi markanıza ait bir e-ticaret sitesinin yanında türlü nimetleri olan pazaryerleri vazgeçilmezlerimiz. Türkiye’nin en popüler ve güçlü pazaryeri isimlerinden biri de Hepsiburada. Peki Hepsiburada’da mağaza sahibi olmak ne kadar kolay? Gelin hep birlikte inceleyelim!
Hepsiburada’da mağaza açabilmek için öncelikle ana sayfadaki en üst menünün sağ üst köşesinde yer alan ‘Hepsiburada’da satıcı ol’ alanına tıklamalısınız. 82 binin üzerindeki Hepsiburada mağazasından biri olmak için basit adımları izlemeye başlayabilirsiniz. Devamında ad soyad, cinsiyet, şirket pozisyonu, cep telefonu, e-posta adresi gibi bilgiler ile istenilen şirket bilgilerinin girildiği alanları doldurun. Devamında ise satılacak olan ürünün kategorisi bir adet olacak şekilde girilmeli ve son olarak yetkili kişi veya kişilerin bilgilerini girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra Hepsiburada, mağaza açmak için başvuru formuna yönlendirme yapmakta. Bu başvuru formunda; temel bilgiler, vergi bilgileri, iletişim bilgileri, fatura bilgileri ve banka hesap bilgileri bulunuyor.

Hepsiburada’da Satış Yapmak İçin Hangi Belgeler İsteniyor?

Hepsiburada’da satış yapmak için istenilen belgeler; vergi levhası, imza sirküleri, banka bilgileri, faaliyet bilgileri ve şahıs şirketleri ticaret odasına kayıtlıysa ilgili evraklar istenmekte. Verilecek olan belgelerde ise kaşe ve ıslak imza kesinlikle bulunmalı. Eğer şirket ortaklı ise, ortaklarının tümünün imzası olmalıdır.
Sözleşmeler, üyelik sözleşmesi ve komisyon oranları formu başvuru esnasında siteden indirilebilmekte. İstenilen belgeler kaşeli ve ıslak imzalı olarak taranarak, PDF/ZIP ya da RAR olarak sisteme geri yüklenmeli.

Bu işlemler bittikten sonra mağaza açma talebi ve belgeler incelemeye alınmakta. Bu talebe, eksik veya hatalı belge yoksa ortalama bir hafta içerisinde onay verilmekte. Belgelerin reddedilmesi durumunda bunun nedeni belirtilmekte ve düzeltilerek tekrar yüklenilmesi talep edilmekte.
Tüm bu işlemler bittikten ve evraklar onaylandıktan sonra satış yapılmaya hazır mağazanız açılmış oluyor!

hepsiburada mağaza

Hepsiburada’da Mağaza Sahibi Olmanın Şartları Neler?

 

Hepsiburada’nın mağaza veya firma sahiplerinin mutlaka uyması gereken birkaç kuralları var tabii ki. Bu kurallara uymayanlara çeşitli ceza veya yaptırımlar yapabiliyorlar. Bunlardan biri -en yaygın bilinen- gecikme cezasıdır. Hepsiburada mağaza açma işleminde imzaladığınız sözleme gereği, müşterinin verdiği siparişin 2 gün içinde kargoya teslim edilmesi gerekir.
Hepsiburada tarafından uygulanan diğer ceza ise mağazanın siparişi iptal etmesi veya geçerli bir neden belirtmeden ürünü göndermemesidir. Bu durumda Hepsiburada tarafından verilen ceza ürünün fiyatına göre değişiyor.
Hepsiburada mağaza açan işletmelere sattıkları ürünler ile birlikte ürünün yanında fatura gönderilmesini de zorunlu kılıyor. Bunun yapılmaması durumunda mağazaya ceza kesiliyor. Ayrıca kurallara uygun şekilde gerçekleştirilmiş ürün iadesinin kabul edilmemesi durumunda da uygulanan bir cezai işlem bulunuyor

hepsiburada mağaza açılış

Hepsiburada’da Komisyon Oranları Neler?

Hepsiburada’da faturalandırma süreci çift taraflı olarak işler. Hepsiburada’da satış yapan mağazalar alıcılara fatura keserken, Hepsiburada da bu satış üzerinden mağaza için komisyon faturası kesmektedir. Bu komisyon faturaları, şirketinizin/firmanızın bir gideri olarak işlem görmektedir.
Hepsiburada’nın şirketinize kestiği faturalar, yaptığınız satışların tutarlarını size öderken ilgili komisyon tutarı kesinti yapar. Komisyonlarda hesaplama, ürünün listeleme fiyatı + KDV şeklinde yapılır. Bu faturaların vadesi 28 gündür.
Hepsiburada’da komisyon oranları %4 ile %23 arasında değişiklik gösterir. En çok merak edilen ürünler ve komisyon oranları şu şekildedir:

Giyim, aksesuar, çanta ve ayakkabı %18,
Cilt bakımı, makyaj ve kişisel bakım ürünleri %15,
Züccaciye %18,
Ev tekstili ürünleri %14 ve 18 arasında bir orandadır.

Hepsiburada mağaza açan işletmelere destek verebilmek amacı ile özel bir telefon numarasını hayata geçirmiştir. Destek hattının telefon numarası 0850 214 09 15’dir. Bu hatta mağazada gerçekleştirilen işlemlere dair detaylı bilgi alınabilmektedir.

 

Trendyol mağaza nasıl açılır? Okumak için tıklayınız.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puan / 5. Oy sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

14 Gün Ücretsiz Deneme ile
Hemen E-ticarete Başla

Yorum yapılmamış
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Benzer Yazılar