Wordpress, WooCommerce

Yoast SEO Nasıl Kullanılır? Detaylı Anlatım

Yükleniyor..

Yoast seo wordpress için optimize edilmiş, detaylı bir eklentidir. Her WordPress sitesi bir Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) eklentisine ihtiyaç duyar. Bu, sayfalarınızı arama motoru sıralamalarında üstlerde gösterme şansını elde etmek için hangi adımları izlemeliyiz? SEO eklentileri konusunda, Yoast SEO en popüler seçeneklerden birisidir. SEO konusu web siteleri için hep karmaşık ve zor bir konu olmuştur. Yoast SEO ile biraz zaman ayırarak sayfalarınız için çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Yoast SEO’nun sitenizin SEO’sunu kontrol etmeniz için birçok yerleşik özellikleri vardır. Ayrıca, biz tüm ana bölümleri sizinle birlikte gezerek SEO’yu biraz az korkutucu hale getirmek için buradayız.

Yoast SEO’ya Başlangıç Kılavuzu

Bu bölümde, Yoast SEO’ya yeniyseniz bilmeniz gerekenleri kapsayacağız. Öğrenecekleriniz:

  • Yapılandırma sihirbazında bilgi doğru bir şekilde nasıl girilir
  • Yoast SEO meta kutusunun ne olduğu ve nasıl çalıştığı
  • Yoast SEO panelinden yapabilecekleriniz

Sonraki bölümde, Yoast SEO ayarlarının daha ileri seviyelerine bakacağız.

 

Yoast SEO Yapılandırma Sihirbazını Kullanma

Yoast’ı kurduktan sonra, WordPress yönetim alanınızdaki yeni Yoast SEO sekmesine tıklayarak panele erişebilirsiniz.


Bu eklentiyi ilk kez kullanıyorsanız, başlangıç yapmak için tıklanabilecek büyük bir bildirim göreceksiniz: Yapılandırma sihirbazı düğmesine tıklayarak, Yoast SEO’yu WordPress’te yapılandırmaya başlayabilir ve Google içeriğinizi daha iyi anlayabilir.

Aşağıda, yapılandırma sihirbazının ana bölümlerine birlikte bakalım.

Bölüm 1: SEO Veri Optimizasyonu

SEO Veri Optimizasyonu alanında, sitenizdeki herhangi bir teknik sorunu anında iyileştirmek için Yoast’ın dizine eklenebilir öğelerini kullanabilirsiniz. Google’ın sitenizi analiz etme biçimine benzer şekilde çalışır. Ancak çok fazla içeriğiniz varsa bu işlem biraz zaman alabilir:


Ancak, bu ayarın sadece üretim ortamlarına müsait olduğunu unutmamak önemlidir. Bu nedenle, web siteniz bir üretim ortamı değilse, sadece Devam’a tıklamanız gerekir.

Bölüm 2: Site Temsilciliği

Site Temsilciliği bölümünde, sitenizi en iyi şekilde eşleştirebilecek türden bir site seçin. Siteniz bir kişiyi temsil ediyorsa, kullanıcıyı belirlemek için açılır menüyü kullanın. Siteniz bir kuruluşu temsil ediyorsa, şirket adını girin:

Daha aşağıda, Medya Kitaplığınızdan veya bilgisayarınızdan bir şirket logosu yükleyebileceksiniz. olması gerekir. Bunun en az 112x112px ölçülerinde kare bir görüntü seçmenizi öneririz.

Ardından, Kaydet’e basın ve ilerlemeye devam edin.

Bölüm 3: Sosyal Profiller

Ardından, web siteniz için tüm sosyal medya profillerini girebilirsiniz. Bir kuruluş için bir web sitesi oluşturuyorsanız bu, kuruluşunuzun sosyal medya profilleri olacaktır:

Tek bir kullanıcıysanız, WordPress profil sayfanızda kullanıcının sosyal profilleri, adı ve açıklaması gibi ayrıntıları düzenleyebilirsiniz.

Hepsini girmenize gerek yok – aktif olarak tanıtımını yapmak istediğiniz sosyal medya profillerini seçmeniz yeterli.

Bölüm 4: Kişisel Tercihler

Kişisel Tercihler bölümünde, Yoast SEO’nun web sitesi verilerinizi izlemesini isteyip istemediğinizi belirleyebilirsiniz:

Bölüm 5: Yapılandırmayı Bitir

Son olarak, Yoast SEO yapılandırmanızı tamamlamanız gerekecek. Burada ayrıca Yoast’ın haftalık ücretsiz web seminerine kayıt olabilirsiniz. Tebrikler – Yoast SEO’yu az önce yapılandırdınız! Artık doğrudan yeni Yoast kontrol panelinize gitmek için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Yoast SEO Meta Bölümünü Kullanma

Günlük bazda, Yoast SEO meta kutusu, eklentiyle en çok etkileşime gireceğiniz yerdir. Meta kutusu size şu şekilde yardımcı olur:

  • İçeriğinizi SEO kalitesi ve okunabilirliği açısından analiz etme
  • İçeriğinizin Google’da ve sosyal medyada nasıl çalıştığına ilişkin ayarları yapılandırmanıza olanak tanır

Meta kutusu, genelde WordPress düzenleyicisinin altında görünür

Eğer WordPress blok düzenleyicisini kullanıyorsanız , bu bölümü sağ taraftaki kenar çubuğunda da bulabilirsiniz.

SEO Sekmesi

SEO sekmesi genellikle içeriğinizin arama motorları için ne kadar iyi optimize edildiği ile alakalıdır.

İçerik optimizasyonu sekmesindeki ilk alan Odak anahtar kelime’dir. Esasen, insanların aradığı bir anahtar kelimeyi bulmak için temel anahtar kelime araştırması yapmalısınız.

Daha sonra, o anahtar kelimeyi bu kutuya girersiniz ve Yoast SEO, gönderinizin o belirli anahtar kelime için ne kadar iyi optimize edildiğini analiz eder.

Yoast Odak anahtar ifadesinin Google’da sıralamanıza yardımcı olmadığını unutmamak önemlidir. Yalnızca içeriğinizi optimize etmenize yardımcı olacak bir tavsiyedir.  Bunun altında, Google önizlemesini göreceksiniz. Parçacığı, SEO Başlığınızı ve Meta açıklamanızı değiştirerek manuel olarak düzenleyebilirsiniz . Bilgileri düzenlerken canlı önizlemenin ayarlandığını göreceksiniz. Ayrıca yeşil ışık, SEO başlığınızın en uygun uzunlukta olduğunu gösterir: Ne kadar yeşil o kadar iyi!

SEO Başlığı

Bu alan, ziyaretçilerin içeriğinizi bulabileceği URL’dir. (subwoo.com/academy/yoast-seo) Bu SEO bilgisi önemlidir, çünkü Google’ın organik arama sonuçlarında görünecektir :

SEO Analiz Bölümü

Bu, içeriğinizi SEO terimleri açısından değerlendirecektir. Örneğin, gönderiniz için genel bir puan alacaksınız. Ayrıca, görsel alt nitelikleri, meta açıklaması, dış bağlantılar, anahtar kelime dağılımı gibi alanları iyileştirmek için değerlendirebilirsiniz.

Yoast Premium ile premium SEO analizi elde etmeniz, ek anahtar kelimeler belirlemeniz ve SEO performansınızı izlemeniz mümkün olduğunu unutmamak önemlidir.

Bu bölümün altında, Cornerstone içerik sekmesini göreceksiniz. Burada, gönderiyi cornerstone içerik olarak adlandırıp adlandırmamak için seçim yapabilirsiniz.

Cornerstone içerik web sitenizin çekirdeğidir. Site için en iyi ve en önemli makalelerden oluşur; arama motorlarında en yüksek sıralamaya sahip olmak istediğiniz sayfalar veya gönderilerdir. Cornerstone makaleler genellikle nispeten uzun, bilgilendirici makalelerdir ve belirli bir konu hakkında her şeyi kapsar.

Advanced

Fazla kullanılan bir sekme değildir fakat bunun da detaylarını bilmenizde fayda var!

  • Bu belirli içeriğin Google tarafından indekslenmesini durdurabilirsiniz. Ya da başka bir deyişle arama motorlarının arama sonuçlarında gösterip göstermemesi için izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
  • Arama motorlarının sayfalarınızdaki bağlantıları takip etmesini yasaklayabilirsiniz.
  • Çift içerik önlemek için bir kanonik URL belirleyebilirsiniz.
  • Sayfalarınızda ekmek kırıntılarının görünümünü kontrol edebilirsiniz.

Varsayılan ayarları değiştirmek isterseniz, bu sekmeyi açıp gerekli düzenlemeleri yapınız.

Okunabilirlik Analizi bölümü

Okunabilirlik analizi bölümünde, Yoast SEO aynı konsepti insanlara uygulamaya çalışır. Esasen, içeriğinizin ziyaretçiler tarafından nasıl okunabileceğini ölçmeye çalışır ve içeriğinizi nasıl iyileştirebileceğinizle ilgili önerilerde bulunur.

Bu öneriler mükemmel değildir, bu nedenle en yüksek puan almanız gerektiğini düşünmeniz gerekmez. Ancak iyi bir rehberdir: Görüleceği gibi, Yoast (ve arama motorları) aktif sesli, alt başlıklarla metin parçalarını kesen ve paragraf ve cümleleri kısa tutan içeriği tercih eder.

Ayrıca, gönderinizi/sayfanızı düzenlerken ekranınızın üst kısmında yeşil, turuncu veya kırmızı bir ışık görebileceğinizi fark edeceksiniz: Bu, okunaklılık puanınızın ve SEO analizinizin hızlı bir görünümünü verir.

Sosyal Sekmesi

Sosyal sekmesinde, içeriğinizin Facebook veya Twitter’da paylaşıldığında nasıl görüneceğini manuel olarak yapılandırabilirsiniz: Bu, bir URL paylaşıldığında bir sosyal ağ tarafından otomatik olarak oluşturulan bilgidir:

Çoğu zaman, her gönderi için bu bilgiyi manuel olarak yapılandırmak zorunda değilsiniz çünkü Yoast: SEO başlığınızı, içeriğinizin öne çıkan görselini temel alarak otomatik olarak oluşturacaktır. Ancak varsayılanları geçersiz kılmak isterseniz,bu alandan özelleştirme yapabilirsiniz.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puan / 5. Oy sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

14 Gün Ücretsiz Deneme ile
Hemen E-ticarete Başla

Yorum yapılmamış
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Benzer Yazılar